ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Измене режима рада линија јавног градског превоза током радова на поправци трамвајских шина у Булевару краља Александра ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за планирање и развој - Одељење за планирање и развој
петак, 09 октобар 2009 13:31

Због радова на регулацији трамвајског колосека у Булевару краља Александра, на делу од Вуковог споменика до Господара Вучића, који ће се обављати од касних вечерњих сати у петак, 9. октобра, до 24 сата у недељу, 18. октобра, доћи ће до измене режима рада линија ЈГП-а.
Од суботе, 10. октобра, од првих јутарњих полазака до недеље, 18. октобра, до последњих полазака трамваји са линије 5 саобраћаће на релацији Калемегдан (Беко) – Ташмајдан и носиће ознаку ,  а линије 6 и 14 се укидају. Трамваји са линије 7 саобраћаће на релацији Омладински стадион – Блок 45 и носиће ознаку , а линија 10 ће бити појачана. На измењеним деловима траса, трамваји ће користити постојећа стајалишта линија ЈГП-а.
На релацији Устаничка (трамвајска окретница) – Вуков споменик уводи се аутобуска линија са ознаком . Траса линије је: Устаничка (трамвајска окретница) – Булевар краља Александра – Рузвелтова – Краљице Марије (Вуков споменик) – Булевар краља Александра и даље ка Устаничкој. Аутобуси са линије 6А користиће постојећа стајалишта линија ЈГП-а  дуж трасе.
Укида се стајалиште „Вуков споменик” испред ресторана „Орашац”. Излазно-полазно стајалиште за линију (код Вуковог споменика) биће у улици Краљице Марије (у терминусу са линијама 27Л и 32), а на терминусу „Устаничка” користиће трамвајску окретницу.