ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Измене режима саобраћаја за време радова на мосту "Газела" ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Одељење за привремени режим саобраћаја
субота, 30 јануар 2010 13:42

Обавештавамо грађане да ће због радова на мосту „Газела“ и затварања средње саобраћајне траке у смеру од Београда ка Новом Београду од понедељка 01.02.2010. године, привремено док трају наведени радови, доћи до следећих измена у режиму саобраћаја:
  1. Укида се пешачки прелаз у Дечанској улици код Дома Синдиката (Борба). Зона овог пешачког прелаза биће затворена оградом за пешаке... Препоручујемо пешацима да уместо овог пешачког прелаза користе подземни пешачки пролаз „Нушићева“ или пешачки прелаз на раскрсници Дечанска-Влајковићева.
  2. На раскрсници улица Дечанска-Нушићева доћи ће до измене сигналног плана чиме ће се дати више времена возилима која скрећу у Теразијски тунел.
  3. На раскрсници улица Бранкова-Царице Милице доћи ће до измене сигналног плана у раду семафора чиме ће се дати више времена за пролазак возила Бранковом улицом.
  4. Укида се пешачки прелаз за прелазак преко Бранкове улице на раскрсници улица Бранкова-Царице Милице. Зона овог пешачког прелаза биће затворена оградом за пешаке. Препоручујемо пешацима да за прелазак преко Бранкове улице на овој локацији користе подземни пешачки пролаз „Зелени венац“.
  5. На раскрсници  улица Поп Лукина-Бранкова доћи ће до измене сигналног плана у раду семафора чиме ће се дати више времена за пролазак возилима дуж Бранкове улице.
  6. Забрањује се лево скретање свим возилима са Бранковог моста у Поп Лукину улицу. Саобраћајна трака која се користи за лево скретање са Бранковог моста у Поп Лукину  улицу биће физички затворена. Возачима који су до сада користили ову трасу за кретање препоручујемо кретање алтернативном трасом: са Бранковог моста скренути десно према улици Гаврила Принципа и за даље кретање користити трасу: Гаврила Принципа-Црногорска-Карађорђева-Париска Кнеза Симе Марковића.
  7. У Поп Лукиној улици, у зони раскрснице са Бранковом улицом, од две постојеће саобраћајне траке за десно скретање користиће се само једна.
  8. На Бранковом мосту дозвољава се кретање „жутом траком“ свим возилима, у смеру од Бранкове улице ка Новом Београду;
  9. У Бул. Николе Тесле у смеру ка Бранковом мосту, од улице Ушће до Бул. Михајла Пупина, дозвољава се кретање „жутом траком“ свим возилима.