ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Увођење „зелене зоне“ за паркирање на Звездари ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
четвртак, 29 април 2010 07:59

Zvezdara2010Секретаријат за саобраћај у сарадњи са "Паркинг сервисом" уводи „зелену зону“ на Звездари
Од 26. априла 2010. године почеће да се примењује зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата у делу општине Звездара који је ограничен: Булеваром Краља Александра, Рузвелтовом, Димитрија Туцовића и Батутовом улицом.
Станари који имају пријављено пребивалиште у наведеном делу Звездаре, а поседују аутомобил на своје име, имају  право на повлашћену паркинг карту  и паркирање  без временског ограничења.
Повлашћена паркинг карта за станаре зонираног дела града кошта 457 динара, док су месечне паркинг карте за особе са инвалидитетом бесплатне. Цена повлашћене карте за правна лица у зеленој зони је 3.285 динара.
Наплата паркирања у наведеном делу Звезраде почеће две недеље од дана увођења паркинг зоне, како би се грађани привикли на нови режим паркирања. 
Повлашћене карте могу се купити у просторијама ЈКП Паркинг сервиса у Улици Старине Новака 22, радним данима од 07-21 и суботом од 07-14 часова. За куповину повлашћене карте потребно је приложити  личну карту и саобраћајну дозволу на увид.
Поводом бројних предлога и захтева грађана за решавање проблема паркирања аутомобила, општина Звездара је анкетирала грађане и добила подршку за иницијативу за проширење зонског паркирања на територији ове општине.
Секретаријат за саобраћај је осим увођења паркинг зоне, у овом делу Звездаре изменио режим саобраћаја и увео систем једносмерних улица. На овај начин биће обележено 1700 паркинг места а тиме ће се омогућити олакшано кретање свих учесника у саобраћају и биће убрзан проток саобраћаја кроз уске улице на Звездари.