ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Представљени резултати студије "Идентификација и класификација опасних места “црних тачака” у саобраћају на подручју града Београда" ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Ucesnici Секретаријат за саобраћај је у понедељак, 24. маја, одржао конференцију за новинаре под називом „Црне тачке Београда“.
Секретар,  др Драгољуб Ђаконовић и Крсто Липовац, редовни професор на Саобраћајном факултету и Криминалистичко полицијској академији представили су резултате студије „Идентификација и класификација опасних места црних тачака у саобраћају на подручју града Београда, са предлогом санационих мера“...


Документа са конференције:
  1. резиме (преузми .doc 60KB)
  2. карта опасних места (преузми .јpg 3,7MB)
  3. текст студије (преузми .doc 330KB)
  4. презентација ( преузми .ppt 7,5MB)

Студија Идентификација и класификација опасних места “црних тачака” у саобраћају на подручју града Београда, са предлогом санационих мера“ треба да помогне Градској управи – Секретаријату за саобраћај да успостави савремен систем управљања опасним местима („црним тачкама“) у Београду, као важну процедуру смањивања ризика на постојећим путевима и улицама којима управља Град.
Истраживањем је уочен проблем постојања опасних места - „црних тачака“ у Београду, формирана је функционална база података о саобраћајним незгодама на територији града Београда са оперативним GIS приказом локација незгода, идентификована су и класификована 108 опасних места, издвојено 90 опасних деоница.

seminar
 
У оквиру Студије издвојено је и 10 најугроженијих опасних места, тзв. „црних тачака“, за које су извршене детаљне анализе, а све у циљу дефинисања што квалитетнијег предлога контра мера за санацију тих места, дефинисан је предлог конкретних и непосредно примењивих мера и активности у циљу унапређења безбедности улица и путева којима управља град Београд, а у складу са новим Законом о безбедности саобраћаја.