ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Редефинисање режима динамичког и стационарног саобраћаја на Врачару ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
петак, 20 април 2012 14:21
Редефинисање режима динамичког и стационарног саобраћаја на територији општине ВрачарСекретаријат за саобраћај у сарадњи са "Паркинг сервисом" уводи „зелену зону“ на Врачару.
Од 23. априла 2012. године почеће да се примењује зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата у делу општине Врачар, оивиченим улицама: Јужни булевар, Бокељска, Булевар ослобођења, Скерлићева, Боре Станковића, Мачванска, Цара Николаја II, Жичка и Грчића Миленка. Наплата паркирања почиње од 10. маја. 2012 године до када ће важити период уходавања.
Станари који имају пријаву пребивалишта у наведеном делу Врачара, а поседују аутомобил на своје име, имају  право на повлашћену паркинг карту  и паркирање  без временског ограничења. Повлашћена паркинг карта за станаре зонираног дела града кошта 457 динара, док су месечне паркинг карте за особе са инвалидитетом бесплатне.
Наплата паркирања у наведеном делу Врачара почеће 10. маја 2012. године, како би се грађани привикли на нови режим паркирања.
 
Повлашћене карте могу се купити у просторијама ЈКП Паркинг сервиса у Улици Старине Новака 22, радним данима од 07-21 и суботом од 07-14 часова. За куповину повлашћене карте потребно је приложити  личну карту и сaобраћајну дозволу на увид.
На овај начин биће обележено 2380 паркинг места чиме ће се омогућити олакшано кретање свих учесника у саобраћају и убрзати проток саобраћаја на делу општине у коме се уводи зона.