ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Нови семафор на раскрсници улица Војводе Мицка Крстића и Патриса Лумумбе ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
четвртак, 21 фебруар 2013 16:34


Постављен семафор на раскрсници улица Војводе Мицка Крстића и Патриса ЛумумбеДана 21.02.2013. године у екплоатацију је стављена нова семафорска сигнализација на раскрсници улица Војводе Мицка Крстића и Патриса Лумумбе (градска општина Палилула - насеље Карабурма).
С обзиром на непосредну близину основне школе „Арчибајд Рајс“, а у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, нарочито деце школског узраста, Секретеријат за саобраћај је иницирао и извршио семафоризацију ове раскрснице.
На поменутој раскрсници примењен је адаптибилан систем управљања светлосним сигналима, где се у зависности од најаве возила преко детектора или пешака путем пешачких тастера, врши активирање одређеног сигналног стања. На овај начин рад семафора се прилагођава тренутним условима у саобраћају чиме се у крајњем збиру остварују веће временске уштеде на самој раскрсници.
Имајући у виду овакав „интелигентан“ рад семафора, као и остваривање максималне безбедности и ефикасности саме раскрснице, апелујемо на све пешаке да за свој прелазак преко улице обавезно изврше притисак пешачког тастера који је жуте боје и позициониран је на семафорским стубовима испред пешачког прелаза преко улице Војводе Мицка Крстића (видети слику испод).