ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

НОВИ СЕМАФОР НА РАСКРСНИЦИ УЛИЦА НЕДЕЉКА ГВОЗДЕНОВИЋА И МАГЕЛАНОВE ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
четвртак, 11 април 2013 13:36


НОВИ СЕМАФОР НА РАСКРСНИЦИ УЛИЦА НЕДЕЉКА ГВОЗДЕНОВИЋА И МАГЕЛАНОВEДана 11.04.2013. године у екплоатацију је стављена нова семафорска сигнализација на раскрсници улица Недељка Гвозденовића (градска општина Нови Београд - насеље Бежанијска коса).

С обзиром на постојање основне школе „Драган Лукић“ у ближој околини, као и постојање аутобуских стајалишта у зони саме раскрснице, а све у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају, нарочито деце школског узраста, Секретеријат за саобраћај је иницирао семафоризацију ове раскрснице.

На поменутој раскрсници примењен је адаптибилан систем управљања светлосним сигналима, где се у зависности од најаве возила преко детектора или пешака путем пешачких тастера, врши активирање одређеног сигналног стања. На овај начин рад семафора се прилагођава тренутним условима у саобраћају чиме се у крајњем збиру остварују веће временске уштеде на самој раскрсници.

Имајући у виду овакав „интелигентан“ рад семафора, као и остваривање максималне безбедности и ефикасности саме раскрснице, апелујемо на све пешаке да за свој прелазак преко улице обавезно изврше притисак пешачког тастера који је жуте боје и позициониран је на семафорским стубовима испред пешачког прелаза преко улице Недељка Гвозденовића (видети слику испод).

НОВИ СЕМАФОР НА РАСКРСНИЦИ УЛИЦА НЕДЕЉКА ГВОЗДЕНОВИЋА И МАГЕЛАНОВE