ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ - ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА „ПЕШАЧКА ЗОНА ОД ТРГА СЛАВИЈА ДО ТРГА РЕПУБЛИКЕ“ НЕДЕЉА 22. 09. од 10 до 15 часова ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ - ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА „ПЕШАЧКА ЗОНА ОД ТРГА СЛАВИЈА ДО ТРГА РЕПУБЛИКЕ“ НЕДЕЉА 22. 09. од  10 до 15 часоваУ оквиру обележавања „Европске недеље мобилности - Дан без аутомобила“ Секретаријат за саобраћај у недељу 22. септембра од 10 до 15 часова организује „Пешачку зону од Трга Славија до Трга Републике“.

Током одржавање ове манифестације улице: Краља Милана, Теразије и Коларчева су затворене за кретање моторних возила и намењене су кретању пешака.Улицама  Кнеза  Милоша и Ресавска, које се укрштају са пешачком зоном, саобраћај моторних возила ће се одвијати по устаљеном режиму. Возила која се крећу улицом Светозара Марковића на раскрсници са Улицом краља Милана неће моћи да скрену лево и десно у Улицу краља Милана, него морају да наставе право према раскрсници са Ресавском улицом.


У овом периоду доћи ће до следећих измена у режиму рада возила јавног градског превоза:

• Тролејбуси са линија 19, 21, 22 и 29 саобраћаће на скраћеним трасама од трга „Славија“ до периферних терминуси (као локалне линије) са следећим бројем: линија 19Л, 21Л, 22Л и 29Л тролејбуса.
• Аутобуси са линија 24, 26, 37 и 44 ће саобраћати, у оба смера: Трг Републике - Македонска - Дечанска - Булевар краља Александра и даље редовним трасама.
• Аутобуси са линије 37 и 44, у смеру ка периферији, користиће стајалиште „Трг Републике“ (заједно са линијама 24 и 26).
• Аутобуси са линије 27 ће, у смеру ка „Тргу Републике“, саобраћати трасом: Булевар краља Александра - Дечанска - Македонска - Трг Републике.
• Аутобуси са линије 31 саобраћаће у оба смера: Студентски трг - Трг Републике - Македонска - Дечанска - Булевар краља Александра – Кнеза Милоша - Немањина – трг Славија и даље редовном трасом.

Возила јавног превоза ће на измењеним деловима трасе користити постојећа стајалишта, а стајалишта код хотела „Касина“ и „Москва“ као и код зграде „Београђанка“ укинута су у периоду од 10 до 15 часова.

Апелујемо на возаче да на местима укрштања са пешачком зоном возе са повећаном опрезношћу.