ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Возачи, имајте на уму никада нисте сами на друму ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја

 

Секретаријат за саобраћај, осим надлежности спровођења управљачких и техничко-регулативних мера, реализује и друге активности које утичу на повећање нивоа безбедности саобраћаја у Београду. Наведене активности су углавном кампање путем којих се промовише безбедно учешће у саобраћају, у првом реду промоцијом поштовања саобраћајних прописа.
Као приоритетна активност, због великог броја саобраћајних незгода са учешћем бицикала са мотором и мотоцикала, Секретаријат за саобраћај је израдио промотивни летак који је намењен учесницима у саобраћају, а односи се на безбедност ''двоточкаша'', односно бицикала са мотором и мотоцикала. 
Циљ израде и поделе летака је да се возачима моторних возила укаже на следеће чињенице:

  1. да је на уличној мрежи Београда све већи број бицикала са мотором и мотоцикала...
  2. да ће њихов број, ако се посматра број до сада регистрованих и број увезених, уз све предности њиховог коришћења, и постојање услова за коришћење у све дужем делу године због климатских промена, врло брзо достићи 10 процената од укупног броја моторизованих учесника у саобраћају,
  3. да су, у складу са наведеним чињеницама, бицикли са мотором и мотоцикли реалност на улицама, а не случајност, односно неочекивана појава како погрешно сматра већина возача,
  4. да возачи бицикала са мотором и мотоцикала представљају најризичнију групу моторизованих учесника у саобраћајау, па је у складу са тим неопходно да возачи моторних возила обрате посебну пажњу на ту врсту учесника у саобраћају.

У складу са тим, предња страна летка је намењена возачима моторних возила са поруком ''ВОЗАЧИ, ИМАЈТЕ НА УМУ, НИКАДА НИСТЕ САМИ НА ДРУМУ''.