ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
петак, 14 новембар 2014 14:16

Дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се у великом броју земаља света као сећање на све настрадале. Обележавањем Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода намера је да се скрене пажња јавности на саобраћајне незгоде, последице саобраћајних незгода, трошкове незгода, као и мере које се могу предузети да се оне спрече. Такође, обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода је прилика да се институције и друштво подсете на одговорност, да се истакне значај јавне свести о последицама саобраћајних незгода.

У Републици Србији, ове године, Светски дан сећања обележава се 16. новембра. Тим поводом  ће се на платоу испред Градске скупштине одржати више перформанса са симболиком овог дана. Ове године у организацију су укључени сви субјекти који су препознати као значајни у систему управљања безбедношћу саобраћаја. Допринос у одржавању и квалитету организацијe перформанса, својим активним учешћем и потпуном подршком, дали су и Град Београд и Секретаријат за саобраћај.
Поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, 16. новембра, градоначелник града Београда, др Синиша Мали, потписаће Декларацију о безбедности, којом ће се обавезати на одговорно и етичко понашање у саобраћају.

Саопштење АБС у целости можете погледати ОВДЕ
Декларацију о безбедности можете погледати ОВДЕ