ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Пупинов мост - нова траса за теретна возила у транзиту ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за привремени и планирани режим саобраћаја - Одељење за привремени режим саобраћаја

транзитОтварањем Пупиновог моста за саобраћај не добијамо само везу између Земуна и Борче, већ се ослобађа градско језгро од теретних возила. До сада је једину везу између десне и леве београдске стране Дунава представљао Панчевачки мост и као такав био је преоптерећен како путничким тако и теретним возилима у транзиту. Повезивањем Борче и Земуна теретна возила у транзиту, која су се до сада користила улице: Савску, Карађорђеву, Булевар војводе Бојвића, Мије Ковачевића, Рузвелтову, Димитрија Туцовића, Батутову, Булевар краља Александра, Господара Вучића, Војислава Илића и Владимира Томановића као једину везу са панчевачком и зрењанинском страном Дунава, моћи ће да остваре своју циљну дестинацију крећући се изван централне градске зоне. Наиме, сада су сви правци уласка у град: од Смедерева, Ниша, Крагујевца, Чачка, Обреновца, Новог Сада и Шида повезани са Зрењанином и Панчевом и сва транзитна кретања биће измештена из уже градске зоне.

Возаче теретних возила у транзиту обавештавамо да ће, као и до сада, Кружним путем и Обилазницом бити повезани правци од Смедерева (у Лештанима), Ниша (Ауто-пут код Бубањ Потока), Крагујевца, Чачка (код Орловаче), Обреновца (код Остружнице), од Новог Сада и Шида (на петљи Добановци), а преко Пупиновог моста са Зрењанином, односно Панчевом и Вршцeм и да је ово за теретна возила обавезан транзитни правац, којим се могу кретети 24 сата.

Прилаз садржајима у Дунавској улици и Луци Београд дозвољен је само од Панчевачког моста до Француске улице и назад, није могуће наставити кретање теретним возилима ка Булевару војводе Бојовића, односно Карађорђевој и Савској улици.