ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Информација о продужењу линије ЈЛПП-а бр. 25П (Миријево 4 – Кумодраж /Степина кућа/) ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Линија 25П - продужењеОд уторка 23.02.2016. године биће извршена трајна режимска измена и продужена трасa линије јавног превоза бр. 25П од постојећег терминуса „МЗ Кумодраж“ до новоуспостављеног „Кумодража /Степина кућа/“.

Представници ГО Вождовац су на иницијативу грађана предложили Секретаријату за саобраћај да се у функцији смањења конфликта и бољих услова саобраћаја за све кориснике постојећег коловозног проширења и окретнице у Ул. војводе Степе у зони ОШ „Војвода Степа“, поште и здравствене станице, размотри могућност другачије оранизације јавног саобраћаја и растерећења ове саобраћајне површине.

Паралелно са овом иницијативом, предложено је да линија ЈЛПП-а бр. 25П своје терминирање не врши више на окретници „МЗ Кумодраж“, већ у функцији боље опслуге корисника насеља Кумодраж јавним превозом на локацији 900 метара даље, на проширењу коловоза у зони раскрснице са улицама Проломска и Врчинска.
Привођењем предложене површине намени, постављањем саобраћајне сигнализације и опреме, стекли су се услови да се траса линија бр. 25П продужи од уторка 23.02.2016. године до новог терминуса.
Линија ће на продуженом делу трасе користити постојећа регистрована стајалишта линије бр. 33: „МЗ Кумодраж“, „Земљорадничка“, „Ковача“ и „Кумодраж 1“.