ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Информација о продужењу линијe ЈЛПП-а бр. 551 до Сремчице ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Од уторка 05.04.2016. године биће продужена траса редовне линије ЈЛПП-а бр. 551 од постојећег терминуса у „Велика Моштаница (магистрала)“ до окретнице у Сремчици.

На предлог грађана и представника ГО Чукарица, Дирекцији за јавни превоз је достављен захтев да се у функцији квалитетније просторне везе грађана два насељена места Сремчице и Велике Моштанице са потезом дуж Ибарског пута и линијама ЈЛПП-а које саобраћају на релацији од Београда ка насељеним местима ГО Барајево и ГО Лазаревац, изврши продужење постојеће линије ЈЛПП-а бр. 551 (Главна железничка станица – Велика Моштаница) до окретнице у Сремчици.

Дирекција за јавни превоз је анализирајући предметни захтев, у сврху функционалнијег коришћења линија ЈЛПП-а и везе корисника јавног превоза на овом делу мреже са разлитим деловима града, донела одлуку да се усвоји захтев општине Чукарица и грађана и линија  ЈЛПП-а бр. 551 од уторка 05.04.2016. године продужи преко Ибарске магистрале до Сремчице. 

На продуженом делу трасе линије ЈЛПП-а бр. 551 ће бити успостављено ново стајалиште „Липовица (полиција)“ на Ибарском путу (зона раскрснице са путем за Барајево), које у постојећем режиму користе редовне линије ЈЛПП-а на потезу ка насељеним местима ГО Барајево и ГО Лазаревац, чиме ће бити омогућено преседање и дистрибуција корисника на овом потезу.