ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање и информационе технологијеПромоција нових обележених пешачких зона у улицама: Цара Лазара, Вука Караџића и Змај Јовиној ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

mapaПоводом Европске недеље мобилности 2016. године врши се промовисање нових обележених пешачких зона у улицама: Цара Лазара, Вука Караџића и Змај Јовиној.

Градска управа града Београда, Секретаријат за саобраћај, је ове године обележила три пешачке зоне које ће бити промовисане у оквиру Евроске недеље мобилности 2016, а у циљу унапређења пешачког саобраћаја.

Према Закону о безбедности саобраћаја, пешачка зона је део пута, улице или део насеља по коме је дозвољен искључиво саобраћај пешака, који мора бити обележен прописаном саобраћајном сигнализацијом.

Drvo

Истраживања показују да су користи пешачења вишеструке. Повећањем физичке активности смањује се ризик од кардиоваскуларних болести, смањује се ниво буке на улицама и на тај начин се позитивно утиче на здравље становништва. Међу људима долази до социјалне интеракције и упознавања културно-историјског наслеђа града. Поред тога што пешачење доприноси очувању животне средине и спада у одрживи вид транспорта, пешачење утиче и на смањење трошкова горива.

 Такође, врши се промоција постављеног платна на зграду Секретаријата за саобраћај, у оквиру акције „Зелени пешачки прелази“ која је организована у недељу, 18.09.2016. године у Мишарској улици.

Опширније...
 
Промоција линије „ЕКО 1“ ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

 Поводом Европске недеље мобилности 2016 године врши се промовисање линије “ЕКО 1” која је почела са радом од 01.09.2016. године. На линији је ангажовано 5 нових аутобуса на електро погон (Chariot E-bus), који ће саобраћати на релацији Вуков споменик – Ђорђа Станојевића (ТЦ „Delta City“). Дужина трасе је око 8 километара.

Опширније...
 
Европска недеља мобилности 2016 ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

О Европској недељи мобилности

Vozi_manje,pesači_vise

Европска недеља мобилности је годишња кампања урбане мобилности. Циљ кампање, која сваке године траје од 16. до 22. септембра, јесте да подстакне локалне власти широм Европе да унапреде мере одрживог транспорта, те да позову ширу јавност да испроба алтернативне видове транспорта.

Овогодишња тема је „Паметна и одржива мобилност – улагање у Европу“, са слоганом „Паметна мобилност. Снажна привреда.“. Јачање локалне економије је општеприхваћени циљ за који велики број појединаца и заједница сматра да је изван њихове контроле. Међутим, истраживања показују да доношење паметних одлука које се тичу мобилности може подићи јавне приходе, као и да градови који промовишу одрживи транспорт остварују знатне економске користи у односу на оне који предност дају приватним аутомобилима. Људи који се одлучују за активне видове превоза, попут пешачења или вожње бицикла, не само да су продуктивнији на послу, већ проводе и мање времена код лекара. Давање приоритета одрживом транспорту доноси користи и у привредном сектору. 

Овогодишња Европска недеља мобилности нас подстиче да размишљамо о економским предностима одрживих начина путовања као што су вожња бицикла, пешачење, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила. Вожња бицикла или комбиновање више видова транспорта често резултира краћим и пријатнијим путовањем. Са економске тачке гледишта – кретање нас чини здравима, док истовремено смањујемо увоз нафте и подижемо квалитет ваздуха. 

Град Београд, Секретаријат за саобраћај у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији и УНДП, ће и ове године узети учешће у обележавању Европске недеље мобилности у периоду између 16. и 22. септембра, и тим поводом ће сваког дана током те недеље промовисати мере које доприносе одрживој урбаној мобилности.  

На овај начин ће се извршити промовисање одрживог саобраћај и послати грађанима порука да размишљаљу о економским предностима одрживих начина путовања као што су пешачење, вожња бицикла, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила.

Програм Конференције за медије – најава Европске недеље мобилности

Овогодишња тема  Европске недеље мобилности је: „Паметна мобилност. Снажна привреда.“

Датум: 16.09.2016. године, петак

Локација: Просторије Градске управе града Београда, Улица 27. марта 43-45 (сала у сутерену).

Почетак конференције: 12 часова

Учесници: 

1. Горан Весић, градски менаџер града Београда,

2. Душан Рафаиловић, секретар Секретаријата за саобраћај, 

3. Ramūnas Janušauskas, Шеф за информисање, комуникацију и медије, Делегација Европске уније у Републици Србији, 

4. Стелијана Недера, заменик сталног представника УНДП за Србију.

Опширније...
 
Обавезна нова форма захтева који се упућују Секретаријату за јавни превоз ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

У складу са чл. 10. и 15. Закона о заштити података о личности ("Сл. гласник РС" бр. 97/2008, 104/2009 др.закон 68/2012 Одлука УС и 107/2012) који се односе на обавезно давање писане сагласности за обраду личних података као и на обавезу руковаоца подацима да лице обавести о сврси обраде података, потребно је да лица која нам се обраћају електронским путем потпишу један од два образаца. 

Потребно је да странке заинтересоване за:

• издавање картице, бесплатан превоз, повлашћен превоз - образац можете преузети овде

• повраћај новца, сторнирање или општу жалбу - образац можете преузети овде

преузму обрасце са сајта и дају тражену информацију.

Уз захтев за поступање, странке морају да доставе предметне обрасце, попуњене, потписане и скениране.

 
П О З И В ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за саобраћај

у п у ћ у ј е

П О З И В

ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊE ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

Текст ПОЗИВА можете преузети овде

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР можете преузети овде

Формулари о ПРАТЕЋОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ можете преузети овде

УПУТСТВО можете преузети овде


 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL