ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање и информационе технологијеПродужење линије БГ: воза до Овче ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Од 11.12.2016. године прва линија БГ: воза креће из станице Овча. У новом реду вожње за 2016/2017 годину прва линија БГ: воза која је саобраћала од Панчевачког моста до Батајнице продужена је до станице Овча. Линија је продужена за 7 километара и има 4 нова стајалишта Крњача мост, Крњача, Овчански Себеш и станицу Овча.

Возови ће саобраћати као и досада радним даном на 15 минута у вршном оптерећењу од 5:51 до 8:51 и 14:51 до 17:51 и на 30 минута ван вршног оптерећења.

Опширније...
 
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Савет за безбедност саобраћаја Града Београда је у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја обележио је 20. новембра Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода у Свечаној сали Скупштине града Београда. Догађају су присуствовали чланови Савета за безбедност саобраћаја, представници Града Београда, као и представници градских и републичких институција које учествују у систему управљања безбедности саобраћаја.

Број жртава саобраћајних незгода је мањи у односу на претходни период, али је и поред тога тај број и даље велики, а најугроженији у саобраћају су стари и најмлађи, рекао је данас градски менаџер Горан Весић у Старом двору поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Опширније...
 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

flajerСветски дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се већ 26 година широм света, а Уједињене нације су 2005. године усвојиле резолуцију којом позивају на обележавање тог дана у трећој недељи новембра. Ове године, Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода биће обележен 20. новембра. 

Савет за безбедност саобраћаја по први пут ове године на нивоу Града Београда обележава Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Тај дан посвећен је сећању на милионе погинулих у саобраћају широм света и изражавању саосећања породицама жртава. Поред тога, циљ обележавања Дана сећања је скретање пажње јавности на статистику, најчешће узрочнике, последице и трошкове саобраћајних незгода, али и указивање на предузимање мера које могу утицати на смањање броја незгода.

Савет за безбедност саобраћаја, који је формирало Градско веће Града Београда, има задатак да координира послове из области безбедности саобраћаја у оквиру јединственог система безбедности. Резултат таквог системског приступа представљају подаци Управе саобраћајне полиције за Град Београд према којима је, у поређењу са истим периодом 2015. године, у првих осам месеци ове године, дошло до смањења броја погинунулих лица за 6,8 одсто, као и смањења броја тешко повређених лица за 6,4 процената.

Опширније...
 
Промоција нових обележених пешачких зона у улицама: Цара Лазара, Вука Караџића и Змај Јовиној ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

mapaПоводом Европске недеље мобилности 2016. године врши се промовисање нових обележених пешачких зона у улицама: Цара Лазара, Вука Караџића и Змај Јовиној.

Градска управа града Београда, Секретаријат за саобраћај, је ове године обележила три пешачке зоне које ће бити промовисане у оквиру Евроске недеље мобилности 2016, а у циљу унапређења пешачког саобраћаја.

Према Закону о безбедности саобраћаја, пешачка зона је део пута, улице или део насеља по коме је дозвољен искључиво саобраћај пешака, који мора бити обележен прописаном саобраћајном сигнализацијом.

Drvo

Истраживања показују да су користи пешачења вишеструке. Повећањем физичке активности смањује се ризик од кардиоваскуларних болести, смањује се ниво буке на улицама и на тај начин се позитивно утиче на здравље становништва. Међу људима долази до социјалне интеракције и упознавања културно-историјског наслеђа града. Поред тога што пешачење доприноси очувању животне средине и спада у одрживи вид транспорта, пешачење утиче и на смањење трошкова горива.

 Такође, врши се промоција постављеног платна на зграду Секретаријата за саобраћај, у оквиру акције „Зелени пешачки прелази“ која је организована у недељу, 18.09.2016. године у Мишарској улици.

Опширније...
 
Промоција линије „ЕКО 1“ ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

 Поводом Европске недеље мобилности 2016 године врши се промовисање линије “ЕКО 1” која је почела са радом од 01.09.2016. године. На линији је ангажовано 5 нових аутобуса на електро погон (Chariot E-bus), који ће саобраћати на релацији Вуков споменик – Ђорђа Станојевића (ТЦ „Delta City“). Дужина трасе је око 8 километара.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL