ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Безбедност саобраћаја


Пречице:
1. Активности одељења у 2009. годиниКампања "Вожња под утицајем алкохола" - ТВ спот "ЖИВЕЛИ" ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
четвртак, 06 јул 2017 12:58

Секретаријат за саобраћај је започео реализацију кампање под називом  "Вожња под утицајем алкохола" 

Вожња под утицајем алкохола смањује тачност, прецизност и време реакције, повећава број грешака, при чему возач није у стању да уочи начињене грешке и није у могућности да их исправи. У комбинацији са осталим факторима који утичу на безбедност саобраћаја, алкохолисаност вишеструко увећава ризик настанка и тежину последица  саобраћајних незгода

Контроле алкохолисаности возача од стране саобраћајне полиције, показују да значајан број возача управља возилима у алкохослисаном стању. И поред строге законске регулативе, вожња у алкохолисаном стању још увек представља ''друштвено прихватљиво понашање'' и не наилази на адекватну реакцију друштва, односно на осуду какву према последицама заслужује.

ТВ спот ''ЖИВЕЛИ'' сугерише мудро и одговорно поступање и позива возаче да, у случају да су користили алкохол, изаберу ''ЖИВОТ'' и позову такси или неког другог да их безбедно превезе.

ТВ спот ''ЖИВЕЛИ'' за кампању "Вожња под утицајем алкохола"можете погледати овде.

 
Kампањa "Успори с разлогом да не буде касно" - ТВ спот ''УСПОРИ'' ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
четвртак, 06 јул 2017 12:46

Секретаријат за саобраћај је започео реализацију кампање под називом  ''Успори с  разлогом да не буде касно'' 

Неприлагођена брзина кретања возила представља један од основних фактора настанка саобраћајних незгода. Чак и веома мала прекорачења прописаних брзина кретања возила доприносе значајном повећању како броја, тако и тежине последица саобраћајних незгода. Нажалост, возачи нису у довољној мери свесни поменутих чињеница, а њихови ставови указују на чињеницу да веома често прецењују сопствене способности управљања возилом, што доприноси доношењу одлуке да возе изнад прописано ограничења брзине.  

ТВ спот ''УСПОРИ'' сугерише неопходност поштовања саобраћајних прописа, а нарочито потребу прилагођавања брзине возила окружењу у коме се креће. 

ТВ спот ''УСПОРИ'' за кампању ''Успори с  разлогом да не буде касно'', можете погледати овде.

 
Саопштење за јавност савета за безбедност саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
уторак, 20 септембар 2016 14:45

Поводом  21. септембара 2016. године, првог дана на европским путевима без погинулих лица у саобраћајним незгодама који се обележава у оквиру Европске недеље кретања (European Mobility Week) која траје од 16. до 22. септембра, са циљем да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају Савет за безбедност саобраћаја града Београда издаје Саопштење које можете погледати ОВДЕ.

 
Обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
петак, 14 новембар 2014 14:16

Дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се у великом броју земаља света као сећање на све настрадале. Обележавањем Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода намера је да се скрене пажња јавности на саобраћајне незгоде, последице саобраћајних незгода, трошкове незгода, као и мере које се могу предузети да се оне спрече. Такође, обележавање Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода је прилика да се институције и друштво подсете на одговорност, да се истакне значај јавне свести о последицама саобраћајних незгода.

У Републици Србији, ове године, Светски дан сећања обележава се 16. новембра. Тим поводом  ће се на платоу испред Градске скупштине одржати више перформанса са симболиком овог дана. Ове године у организацију су укључени сви субјекти који су препознати као значајни у систему управљања безбедношћу саобраћаја. Допринос у одржавању и квалитету организацијe перформанса, својим активним учешћем и потпуном подршком, дали су и Град Београд и Секретаријат за саобраћај.
Поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода, 16. новембра, градоначелник града Београда, др Синиша Мали, потписаће Декларацију о безбедности, којом ће се обавезати на одговорно и етичко понашање у саобраћају.

Саопштење АБС у целости можете погледати ОВДЕ
Декларацију о безбедности можете погледати ОВДЕ

 
АПЕЛ ЗА СМАЊЕЊЕ СТРАДАЊA ПЕШАКА ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
понедељак, 04 новембар 2013 16:25

Секретаријат за саобраћај, због повећањог броја страдања пешака на београдским улицама последњих недеља, позива све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и саобраћајну сигнализацију.

У циљу подизања нивоа безбедности саобраћаја, спровели смо низ техничко регулативних мера у циљу заштите учесника у саобраћају са посебним освртом на пешаке: изградили смо пешачке пасареле, осветлили критичне пешачке прелазе, семафоризовали опасне раскрснице.

Према подацима Управе саобраћајне полиције за Град Београд и упоредном анализом страдања пешака, за период јануар-октобар 2012.године, када је смртно страдало 42 пешака и тешко повређено 219 пешака у односу на исти период  2013.године када је смртно страдало 36 пешака и тешко повређено 202 пешака, констатујемо да су спроведене мере дале резултате у смањењу броја страдања пешака.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL