ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Управљање саобраћајем

Дисплеји на пешачким сигналима у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
понедељак, 26 април 2010 00:00

Дисплеји за одбројавање преосталог времена представљају елементе спољне опреме на семафоризованој раскрсници. Генерално, могу се постављати и уз возачке и уз пешачке сигнале. Основна намена ових елемената је пласирање информације о преосталом времену на сигналима, за сваки од значајних сигналних периода.
Кад су пешачки сигнали у питању, ти периоди су:
  1. црвено за пешаке,
  2. зелено за пешаке и
  3. заштитно време за пешаке.
Опширније...
 
Лантерна за слепе и слабовиде особе ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
недеља, 10 јануар 2010 00:43

Signal Heads For Blind People in Belgrade - download English version (. doc 26KB)

Као средство за информисање особа са оштећеним видом, (слепих и слабовидих особа) о сигналним појмовима на пешачким сигналима на семафоризованим раскрсница развиjен је нови елеменат спољне опреме који те информације емитује путем звучних,  вибро и тактилних сигнала. Радни назив овог елемента је „лантерна за слепе и слабовиде особе“. Сви набројани сигнали јесу сигнали које слепе и слабовиде особе прихватају са доста поверења. Применом лантерне слепе и слабовиде особе ће бити у прилици да региструју тренутно активне појмове на сигналима пред којима чекају на прелазак преко коловоза.
Опширније...
 
Постављен уређај за помоћ слепим и слабовидим особама при преласку коловоза ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
недеља, 10 јануар 2010 00:22


lanterna za slepeНа раскрсници улица 27. марта – Краљице Марије – Старине Новака, на пешачком прелазу на прилазу улице Старине Новака из праваца Цвијићеве улице, постављен је пар уређаја који слепим и слабовидим особама помажу код прелажења коловоза на овом прелазу.
Технички и функционални  захтеви по којима су уређаји развијени и израђени дефинисани су од стране Секретаријата за саобраћај Града Београда. Уређаји су развијени и израђени од стране Института „Михаило Пупин“ из Београда.

Опширније...
 
Светлосна сигнализација за пешаке ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
среда, 06 јануар 2010 11:11


У надлежности Одељења за управљање саобраћајним токовима спада и управљање светлосном сигнализацијом. У чланцима који следе можете се детаљније информисати о неким елементима управљања саобраћајем и саобраћајној опреми који се примењују у Београду као и о пројектима који су у плану или у фази реализације. Чланци тематски покривају вођење пешака у раскрсници са посебним освртом на угрожене категорије пешачке популације.  Дати су и технички детаљи и методологије које ће, надамо се, допринети едукацији и приближавању проблематике пројектовања светлосне сигнализације за пешаке.

  1. Дисплеји на пешачким сигналима
  2. Лантерна за слепе

 

 
Отварање простора новог центра за управљање саобраћајем у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за светлосну сигнализацију
понедељак, 23 фебруар 2009 19:45

 

Отварање новог простора будућег Центра за управљање саобраћајем у Секретаријату за саобраћај представља значајну фазу у реализацији пројекта целокупног управљања саобраћајем у Београду.
Секретаријат за саобраћај у складу са надлежностима (режим, техничко регулисање и организација саобраћаја на постојећој уличној мрежи; одржавање и коришћење јавних простора за паркирање) спроводи активности и предузима мере на унапређењу и побољшању услова саобраћаја на градској уличној мрежи.
Основни концепт се састоји у бољем искоришћењу постојећих уличних капацитета кроз другачију организацију, односно свеобухватно управљање саобраћајним токовима, паркирањем, пешачким и бициклистичким саобраћајем.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL