ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Стационарни саобраћај


Пречице:
Мапа паркинг зона (.jpg 2.8MB)Увођење наплате паркирања без временског ограничења - Нови Београд и Земун ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
петак, 12 август 2016 09:18

На основу Студије ''Анализа паркирања ван централне зоне града са предлогом мера'', извршено је обележавање општих паркиралишта у оквирима регулације улица и уведена је наплата паркирања без временског ограничења на делу градских општина Нови Београд и Земун. Студијом су дефинисане површине за динамички, стационарни и пешачки саобраћај. Обележена су сва расположива паркинг места на уличним фронтовима у предметној зони, чиме се добило 1800 паркинг места. Увођењем наплате паркирања, станари ће имати могућност да своја возила паркирају уз повлашћену паркинг карту, док ће посетиоци плаћати паркирање по започетом сату. 

Нови режим стартује 8. августа, а наплата паркирања од 15. августа.

Погледајте и информације ЈКП "Паркинг сервис" које су од непосредног значаја за становнике и кориснике паркинг места на делу градских општина Нови Београд и Земун. Линк ка ЈКП "Паркинг сервис" - http://parking-servis.co.rs

На делу градске општине Нови Београда, наплата паркирања без временског ограничења врши се у временском периоду од 8 до 17 часова и то у следећим улицама:

1. Булевар Зорана Ђинђића,

2. Шпанских бораца (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића),

3. Булевар уметности (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића),

4. Антифашистичке борбе (од Булевара Михаила Пупина до Булевара Арсенија Чарнојевића),

5. Булевар Милутина Миланковића (од Омладинских бригада до Тошиног бунара).

На делу градске општине Земун оивиченим улицама:

1. Авијатичарски трг,

2. Главна,

3. Змај Јовина,

4. Кеј ослобођења,

5. Стевана Марковића

наплата паркирања без временског ограничења врши се у временском периоду од 8 до 21 часова.

 
Обележавање паркинг места за особе са инвалидитетом ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
среда, 30 септембар 2015 14:05

У оквиру Европске недеље мобилности, у недељу 20.09.2015. године промовисано је посебно обележено место за паркирање возила особа са инвалидитетом на Савском тргу у близини Железничке станице.

Секретаријат за саобраћај је сагледавши специфичне захтеве, особа са инвалидитетом, у функцији олакшаног кретања, извршио обележавање паркинг места резервисаног за возила особа са инвалидитетом. Паркинг место је обележено хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, а извршено је и упуштање ивичњака.


 
РЕДЕФИНИСАЊЕ РЕЖИМА ДИНАМИЧКОГ И СТАЦИОНАРНОГ САОБРАЋАЈА НА ЗВЕЗДАРИ ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
понедељак, 14 октобар 2013 11:10

За градску општину Звездара, омеђену улицама: Булевар Краља Александра, Станислава Сремчевића, Војислава Илића и Бранка Крсмановића, је предложен нови режим саобраћаја са зонски обележеним паркинг местима.РЕДЕФИНИСАЊЕ РЕЖИМА ДИНАМИЧКОГ И СТАЦИОНАРНОГ САОБРАЋАЈА НА ЗВЕЗДАРИ

Новим начином обележавања паркинг места, увођењем зонског паркирања очекивани позитивни ефекти су:

• просторно и функционално урeђење саобраћајница, што подразумева утврђивање оптималних површина намењених за несметано и безбедно кретање возила и пешака уз обезбеђивање максималног броја паркинг места,
• могућност управљања паркирањем са расположивим бројем паркинг места,
• повећање измењивости по паркинг месту,
• расположиви број паркинг места понуди што већем броју корисника.

Анализа паркирања извршена је у свим деловима града у којима је уведен зонски систем паркирања и извршено редефинисање динамичког и стационарног саобраћаја.

Увођење зонског система паркирања зависи, поред саобраћајно-техничких услова и од заинтересованости грађана и покренуте иницијативе преко општине као и од резултата анкета које општине спроводе у вези зонског система. Грађани  и Општина Звездара су заинтересовани за увођење зонирања у наведеној зони.

У прилогу на сајту могу се наћи подаци који су везани за постојећи режим саобраћајница унутар посматраног блока, као и подаци о саобраћајницама које због увођења зонског паркирања морају променити смер (прилог можете преузети овде).

Све евентуалне предлоге и сугестије можете оставити на сајту Секретаријата за саобраћај Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 
Редефинисање режима динамичког и стационарног саобраћаја на Врачару ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
петак, 20 април 2012 14:21
Редефинисање режима динамичког и стационарног саобраћаја на територији општине ВрачарСекретаријат за саобраћај у сарадњи са "Паркинг сервисом" уводи „зелену зону“ на Врачару.
Од 23. априла 2012. године почеће да се примењује зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата у делу општине Врачар, оивиченим улицама: Јужни булевар, Бокељска, Булевар ослобођења, Скерлићева, Боре Станковића, Мачванска, Цара Николаја II, Жичка и Грчића Миленка. Наплата паркирања почиње од 10. маја. 2012 године до када ће важити период уходавања.
Опширније...
 
Увођење "зелене зоне" за паркирање на Палилули ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за техничко регулисање саобраћаја - Одељење за стационарни саобраћај
четвртак, 09 септембар 2010 14:27

Palilula2010redefinisanje rezimaPalilula2010Секретаријат за саобраћај у сарадњи са "Паркинг сервисом" уводи „зелену зону“ на Палилули.
 
Од 10. септембра 2010. године почеће да се примењује зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата у делу општине Палилула, оивиченом улицама Булевар деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, 27. марта, Караљице Марије, Рузвелтова, Цвијићева.
Станари који имају пријаву пребивалишта у наведеном делу Палилуле, а поседују аутомобил на своје име, имају  право на повлашћену паркинг карту  и паркирање  без временског ограничења.
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL