ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање и информационе технологијеИнформација о успостављању сезонске аутобуске линије бр. 400 (ВОЖДОВАЦ – ВРХ АВАЛЕ) ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Као и сваке године са радом почиње сезонска аутобуска линија ЈЛПП-а бр. 400 (Вождовац – Врх Авале), чиме се корисницима јавног превоза у дане празника и викенда  омогућава посета једном од најпопуларнијих београдских излетишта директном линијом јавног превоза. Линија ће користити терминусе "Вождовац" и "Врх Авале".

Траса линије у смеру А:  ВОЖДОВАЦ - Бебелова - Баштованска - Паунова - Булевар ослобођења - Пут за Авалу - Пут за врх Авале – ВРХ АВАЛЕ

Траса линије у смеру Б:  ВРХ АВАЛЕ – Пут са врха Авале – Пут за Авалу - Булевар ослобођења - Паунова - Црнотравска - Саве Машковића – ВОЖДОВАЦ

Линија ће од Вождовца до Авале користити постојећа стајалишта ЈГП-а, а даље стајалишта: Подножје, Споменик совјетским ветеранима, Хотел "Авала", ТВ Торањ и Чарапићев брест.

На линији ће саобраћати два возила суботом, недељом и државним празником у периоду од 8.00 – 19.30 часова са интервалом слеђења од 40 минута.

Линија се успоставља од 29.04.2016. године закључно са 31.08.2016. године.

 
Нове ознаке на стајалиштима ЈЛПП-а у Београду ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Nova_stajališna_oznaka

Данас је почело ново обележавање стајалишта и постављање нових стајалишних ознака у систему јавног линијског превоза путника у Београду. Прве нове стајалишне ознаке су постављене на аутобуским стајалиштима у Булевару Михајла Пупина на Новом Београду: „Палата Србија“, „Шпанских бораца“ и „Блок 30“.

Заршетком израде студије мреже линија уз последње измене на трасама у функцији боље просторне приступачности корисницима, као и увођењем новог тарифног система у јавном линијском превозу путника, констатована је потреба новог обележавања стајалишта на саобраћајној мрежи у складу са новим одговарајућим подацима о броју линија и тарифној зони у којој се стајалиште налази.

На основу анализе података на терену, у сарадњи са кабинетом градског урбанисте,

Опширније...
 
Информација о продужењу линијe ЈЛПП-а бр. 551 до Сремчице ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Од уторка 05.04.2016. године биће продужена траса редовне линије ЈЛПП-а бр. 551 од постојећег терминуса у „Велика Моштаница (магистрала)“ до окретнице у Сремчици.

На предлог грађана и представника ГО Чукарица, Дирекцији за јавни превоз је достављен захтев да се у функцији квалитетније просторне везе грађана два насељена места Сремчице и Велике Моштанице са потезом дуж Ибарског пута и линијама ЈЛПП-а које саобраћају на релацији од Београда ка насељеним местима ГО Барајево и ГО Лазаревац, изврши продужење постојеће линије ЈЛПП-а бр. 551 (Главна железничка станица – Велика Моштаница) до окретнице у Сремчици.

Опширније...
 
Информација о успостављању нове линијe ЈЛПП-а бр. 607 (Нови Београд /Похорска/ - Сурчин) ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Oд понедељка 04.04.2016. године биће успостављена редовна линија ЈЛПП-а бр. 607 од постојећег терминуса у „Нови Београд/Похорска/“ до Сурчина.

Дирекцији за јавни превоз је од стране ГО Сурчин достављен захтев да се размотре и определе услови за повезивање становника насеља Радиофар директном линијом ЈЛПП-а са матичном општином Сурчин, пре свега из разлога што је у постојећем условима гтрађанима за решавање својих основних права и обавеза у надлежној градској општини био потребан  значајан временски интервал и коришћење најмање две линије ЈЛПП-а. 

Опширније...
 
Успостављање нових трамвајских и аутобуских стајалишта НАСЕЉЕ БЕЛВИЛ ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање

Завршетком радова на адаптацији и уређењу саобраћајних површина у Ул. Јурија Гагарина у висини насеља Белвил, извршено је успостављање нових трамвајских и аутобуских стајалишта у зони наведеног насеља.

Вишегодишњи захтев грађана и запослених у делу новобеоградских блокова 67 и 68, односно насеља Белвил, био је да се корисницима у овом делу Новог Београда у функцији боље просторне приступачности, пре свега аутобуском подсистему јавног линијског превоза путника, омогући коришћење нових стајалишта у Ул. Јурија Гагрина на деоници између улица Агостина Нета и Марка Христића.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL