ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање


Продаја карата у претплати за старије од 65 годинa ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
петак, 09 децембар 2016 13:42

Продаја годишњих електронских карата у претплати за 2017. годину, за лица старија од 65 година, почиње 19.12.2016. године.

 
Продужење линије БГ: воза до Овче ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 08 децембар 2016 14:35

Од 11.12.2016. године прва линија БГ: воза креће из станице Овча. У новом реду вожње за 2016/2017 годину прва линија БГ: воза која је саобраћала од Панчевачког моста до Батајнице продужена је до станице Овча. Линија је продужена за 7 километара и има 4 нова стајалишта Крњача мост, Крњача, Овчански Себеш и станицу Овча.

Возови ће саобраћати као и досада радним даном на 15 минута у вршном оптерећењу од 5:51 до 8:51 и 14:51 до 17:51 и на 30 минута ван вршног оптерећења.

Опширније...
 
ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 24 новембар 2016 09:38

Савет за безбедност саобраћаја Града Београда је у сарадњи са републичком Агенцијом за безбедност саобраћаја обележио је 20. новембра Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода у Свечаној сали Скупштине града Београда. Догађају су присуствовали чланови Савета за безбедност саобраћаја, представници Града Београда, као и представници градских и републичких институција које учествују у систему управљања безбедности саобраћаја.

Број жртава саобраћајних незгода је мањи у односу на претходни период, али је и поред тога тај број и даље велики, а најугроженији у саобраћају су стари и најмлађи, рекао је данас градски менаџер Горан Весић у Старом двору поводом обележавања Светског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.

Опширније...
 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СВЕТСКОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ САОБРАЋАЈНИХ НЕЗГОДА ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
понедељак, 14 новембар 2016 14:07

flajerСветски дан сећања на жртве саобраћајних незгода обележава се већ 26 година широм света, а Уједињене нације су 2005. године усвојиле резолуцију којом позивају на обележавање тог дана у трећој недељи новембра. Ове године, Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода биће обележен 20. новембра. 

Савет за безбедност саобраћаја по први пут ове године на нивоу Града Београда обележава Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Тај дан посвећен је сећању на милионе погинулих у саобраћају широм света и изражавању саосећања породицама жртава. Поред тога, циљ обележавања Дана сећања је скретање пажње јавности на статистику, најчешће узрочнике, последице и трошкове саобраћајних незгода, али и указивање на предузимање мера које могу утицати на смањање броја незгода.

Савет за безбедност саобраћаја, који је формирало Градско веће Града Београда, има задатак да координира послове из области безбедности саобраћаја у оквиру јединственог система безбедности. Резултат таквог системског приступа представљају подаци Управе саобраћајне полиције за Град Београд према којима је, у поређењу са истим периодом 2015. године, у првих осам месеци ове године, дошло до смањења броја погинунулих лица за 6,8 одсто, као и смањења броја тешко повређених лица за 6,4 процената.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL