ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање


Европска недеља мобилности 2016 ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 15 септембар 2016 10:18

О Европској недељи мобилности

Vozi_manje,pesači_vise

Европска недеља мобилности је годишња кампања урбане мобилности. Циљ кампање, која сваке године траје од 16. до 22. септембра, јесте да подстакне локалне власти широм Европе да унапреде мере одрживог транспорта, те да позову ширу јавност да испроба алтернативне видове транспорта.

Овогодишња тема је „Паметна и одржива мобилност – улагање у Европу“, са слоганом „Паметна мобилност. Снажна привреда.“. Јачање локалне економије је општеприхваћени циљ за који велики број појединаца и заједница сматра да је изван њихове контроле. Међутим, истраживања показују да доношење паметних одлука које се тичу мобилности може подићи јавне приходе, као и да градови који промовишу одрживи транспорт остварују знатне економске користи у односу на оне који предност дају приватним аутомобилима. Људи који се одлучују за активне видове превоза, попут пешачења или вожње бицикла, не само да су продуктивнији на послу, већ проводе и мање времена код лекара. Давање приоритета одрживом транспорту доноси користи и у привредном сектору. 

Овогодишња Европска недеља мобилности нас подстиче да размишљамо о економским предностима одрживих начина путовања као што су вожња бицикла, пешачење, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила. Вожња бицикла или комбиновање више видова транспорта често резултира краћим и пријатнијим путовањем. Са економске тачке гледишта – кретање нас чини здравима, док истовремено смањујемо увоз нафте и подижемо квалитет ваздуха. 

Град Београд, Секретаријат за саобраћај у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији и УНДП, ће и ове године узети учешће у обележавању Европске недеље мобилности у периоду између 16. и 22. септембра, и тим поводом ће сваког дана током те недеље промовисати мере које доприносе одрживој урбаној мобилности.  

На овај начин ће се извршити промовисање одрживог саобраћај и послати грађанима порука да размишљаљу о економским предностима одрживих начина путовања као што су пешачење, вожња бицикла, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила.

Програм Конференције за медије – најава Европске недеље мобилности

Овогодишња тема  Европске недеље мобилности је: „Паметна мобилност. Снажна привреда.“

Датум: 16.09.2016. године, петак

Локација: Просторије Градске управе града Београда, Улица 27. марта 43-45 (сала у сутерену).

Почетак конференције: 12 часова

Учесници: 

1. Горан Весић, градски менаџер града Београда,

2. Душан Рафаиловић, секретар Секретаријата за саобраћај, 

3. Ramūnas Janušauskas, Шеф за информисање, комуникацију и медије, Делегација Европске уније у Републици Србији, 

4. Стелијана Недера, заменик сталног представника УНДП за Србију.

Опширније...
 
П О З И В ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
понедељак, 04 јул 2016 15:12

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за саобраћај

у п у ћ у ј е

П О З И В

ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊE ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

Текст ПОЗИВА можете преузети овде

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР можете преузети овде

Формулари о ПРАТЕЋОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ можете преузети овде

УПУТСТВО можете преузети овде


 
„Анкета - "Студија проширења мреже бициклистичких стаза и коридора у Београду" ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
уторак, 21 јун 2016 09:23

Градска управа града Београда "Секретаријат за саобраћај" је покренула израду "Студије проширења мреже бициклистичких стаза и коридора у Београду". Како би што боље сагледали потребе бициклиста у саобраћају у Београду, молимо Вас да учествујете у анкети.“

Кликните овде да би учествовали у анкети

 
Информација о успостављању сезонске аутобуске линије бр. 400 (ВОЖДОВАЦ – ВРХ АВАЛЕ) ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
среда, 27 април 2016 12:56

Као и сваке године са радом почиње сезонска аутобуска линија ЈЛПП-а бр. 400 (Вождовац – Врх Авале), чиме се корисницима јавног превоза у дане празника и викенда  омогућава посета једном од најпопуларнијих београдских излетишта директном линијом јавног превоза. Линија ће користити терминусе "Вождовац" и "Врх Авале".

Траса линије у смеру А:  ВОЖДОВАЦ - Бебелова - Баштованска - Паунова - Булевар ослобођења - Пут за Авалу - Пут за врх Авале – ВРХ АВАЛЕ

Траса линије у смеру Б:  ВРХ АВАЛЕ – Пут са врха Авале – Пут за Авалу - Булевар ослобођења - Паунова - Црнотравска - Саве Машковића – ВОЖДОВАЦ

Линија ће од Вождовца до Авале користити постојећа стајалишта ЈГП-а, а даље стајалишта: Подножје, Споменик совјетским ветеранима, Хотел "Авала", ТВ Торањ и Чарапићев брест.

На линији ће саобраћати два возила суботом, недељом и државним празником у периоду од 8.00 – 19.30 часова са интервалом слеђења од 40 минута.

Линија се успоставља од 29.04.2016. године закључно са 31.08.2016. године.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL