ИНФОРМАТОР

БАнер информације за инвалиде


Време у Београду

Сектор за безбедност саобраћаја и информисање


Промоција линије „ЕКО 1“ ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
среда, 21 септембар 2016 12:44

 Поводом Европске недеље мобилности 2016 године врши се промовисање линије “ЕКО 1” која је почела са радом од 01.09.2016. године. На линији је ангажовано 5 нових аутобуса на електро погон (Chariot E-bus), који ће саобраћати на релацији Вуков споменик – Ђорђа Станојевића (ТЦ „Delta City“). Дужина трасе је око 8 километара.

Опширније...
 
Саопштење за јавност савета за безбедност саобраћаја ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за безбедност саобраћаја
уторак, 20 септембар 2016 14:45

Поводом  21. септембара 2016. године, првог дана на европским путевима без погинулих лица у саобраћајним незгодама који се обележава у оквиру Европске недеље кретања (European Mobility Week) која траје од 16. до 22. септембра, са циљем да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају Савет за безбедност саобраћаја града Београда издаје Саопштење које можете погледати ОВДЕ.

 
Европска недеља мобилности 2016 ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
четвртак, 15 септембар 2016 10:18

О Европској недељи мобилности

Vozi_manje,pesači_vise

Европска недеља мобилности је годишња кампања урбане мобилности. Циљ кампање, која сваке године траје од 16. до 22. септембра, јесте да подстакне локалне власти широм Европе да унапреде мере одрживог транспорта, те да позову ширу јавност да испроба алтернативне видове транспорта.

Овогодишња тема је „Паметна и одржива мобилност – улагање у Европу“, са слоганом „Паметна мобилност. Снажна привреда.“. Јачање локалне економије је општеприхваћени циљ за који велики број појединаца и заједница сматра да је изван њихове контроле. Међутим, истраживања показују да доношење паметних одлука које се тичу мобилности може подићи јавне приходе, као и да градови који промовишу одрживи транспорт остварују знатне економске користи у односу на оне који предност дају приватним аутомобилима. Људи који се одлучују за активне видове превоза, попут пешачења или вожње бицикла, не само да су продуктивнији на послу, већ проводе и мање времена код лекара. Давање приоритета одрживом транспорту доноси користи и у привредном сектору. 

Овогодишња Европска недеља мобилности нас подстиче да размишљамо о економским предностима одрживих начина путовања као што су вожња бицикла, пешачење, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила. Вожња бицикла или комбиновање више видова транспорта често резултира краћим и пријатнијим путовањем. Са економске тачке гледишта – кретање нас чини здравима, док истовремено смањујемо увоз нафте и подижемо квалитет ваздуха. 

Град Београд, Секретаријат за саобраћај у сарадњи са Делегацијом ЕУ у Србији и УНДП, ће и ове године узети учешће у обележавању Европске недеље мобилности у периоду између 16. и 22. септембра, и тим поводом ће сваког дана током те недеље промовисати мере које доприносе одрживој урбаној мобилности.  

На овај начин ће се извршити промовисање одрживог саобраћај и послати грађанима порука да размишљаљу о економским предностима одрживих начина путовања као што су пешачење, вожња бицикла, колективни или јавни превоз и наравно, еколошки чиста возила.

Програм Конференције за медије – најава Европске недеље мобилности

Овогодишња тема  Европске недеље мобилности је: „Паметна мобилност. Снажна привреда.“

Датум: 16.09.2016. године, петак

Локација: Просторије Градске управе града Београда, Улица 27. марта 43-45 (сала у сутерену).

Почетак конференције: 12 часова

Учесници: 

1. Горан Весић, градски менаџер града Београда,

2. Душан Рафаиловић, секретар Секретаријата за саобраћај, 

3. Ramūnas Janušauskas, Шеф за информисање, комуникацију и медије, Делегација Европске уније у Републици Србији, 

4. Стелијана Недера, заменик сталног представника УНДП за Србију.

Опширније...
 
П О З И В ПДФ Штампа Eл. пошта
Сектор за безбедност саобраћаја и информисање - Одељење за информисање
понедељак, 04 јул 2016 15:12

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА БЕОГРАДА
Секретаријат за саобраћај

у п у ћ у ј е

П О З И В

ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ИЛИ СУФИНАНСИРАЊE ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈИ СУ УСМЕРЕНИ КА УНАПРЕЂЕЊУ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ, А У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ О БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА И ПРОГРАМОМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УНАПРЕЂЕЊА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ПУТЕВИМА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БЕОГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

Текст ПОЗИВА можете преузети овде

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР можете преузети овде

Формулари о ПРАТЕЋОЈ ДОКУМЕНТАЦИЈИ можете преузети овде

УПУТСТВО можете преузети овде


 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL