Архива вести

Назад

Измена режима саобраћаја на раскрсници Илије Гарашанина и Таковске улице

                                                     Измена режима саобраћаја на раскрсници Илије Гарашанина и Таковске улице

Обавештавамо грађане да је према најавама Секретаријата за саобраћај из јануара месеца, од 4. марта 2020. године у циљу убрзање кретања возила јавног градског превоза, као и повећање пропусне моћи раскрснице, дошло до успостављања новог режима саобраћаја и укидања левог скретања из ул. Илије Гарашанина у Таковску улицу. 

Изменом режима саобраћаја на раскрсници улице Илије Гарашанина са улицама Таковском и Светогорском,  извршена је пренамене саобраћајних трака у ул. Илије Гарашанина, тако да је десна саобраћајна трака намењена за кретања право и резервисана искључио за возила јавног превоза, док леву саобраћајну траку, која је такође намењена за кретања право ка Светогорској улици,  могу користити остале врсте возила.

За возила јавног превоза постасвљена је засебна семафорска сигнлизација, са тзв. претпаљењем у односу на возила из леве саобраћајне траке.

Возила која су раније из ул. 27. марта преко Мајора Илића прилазила ул. Илије Гарашанина и затим вршила лева скретања у Таковску, моћиће из Светогорске преко Влаковићеве и Косовске улице да се укључе у Таковску.

 

Реконструкцијом улице 27. марта и пренаменом саобраћајних површина, трака за лево скретање у Таковску улицу је продужена чиме су створени услови за накупљање већег броја возила, те ће возачи, као и до сада, лева  скретања ка Таковској улици  моћи да врше из ул. 27. марта.