Кампање и манифестације

Назад

Стратегија безбедности саобраћаја за град Београд за 2021-2025. годину

                          Стратегија безбедности саобраћаја за град Београд за 2021-2025. годину

 

У складу са већ устаљеном праксом, Секретаријат за саобраћај је, као један од најзначајнијих субјеката унапређења безбедности саобраћаја у граду, у сарадњи са Саобраћајним факултетом и Институтом за безбедност, израдио Стратегију безбедности саобраћаја за град Београд за период од 2021. до 2025. године која је усвојена на Скупштини града Београда 12. марта 2021. године.

Стратегија безбедности саобраћаја за град Београд 2021-2025. година, заснована је на обимним истраживањима свих индикатора у области безбедности саобраћаја у Београду на територији 17 градских општина у протеклом периоду.

Како би се дошло до квалитетног кровног документа поред Секретаријата за саобраћај и Саобраћајног факултета на издради Страгегије заједно су учествовали и представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Агенције за безбедност саобраћаја, Саобраћајне полиције, Комуналне милиције, Секретаријата за јавни превоз, ЈП "Путеви Београда", али и представници Градских општина.

Износећи своја искуства у остварењу резултата и потешкоћа на које су наилазили приликом реализације задатака дефинисаних претходном стратегијом, носиоци активности за унапређење безбедности саобраћаја су учешћем на 5 дебатних седница у 2020. години израдили свобухватни план унапређења безбедности саобраћаја за период од 2021. до 2025. године.

Усвајањем овог документа одређени су јасни правци и остварљиви циљеви за  унапређење стања безбедности свих учесника у саобраћају, за унапређење безбедности саобраћајне инфраструктуре, за унапређење безбедност пешака, унапређење безбедност мотоциклиста, унапређење процеса управљања безбедношћу саобраћаја у Београду.

Детаљни садржај Стратегије безбедности саобраћаја за град Београд за 2021-2025. годину можете преузети ОВДЕ...