Кампање и манифестације

Назад

За младе возаче

                          За младе возаче

 

Секретаријат за саобраћај и ове године спроводи кампању посвећену младим возачима која има за циљ да почетницима у вожњи пружи потребне смернице за унапређење знања из саобраћајне етике и безбедности саобраћаја. Да укаже на поступке у вожњи који се сматрају пожељним понашањем како би се смањио ризик од настајања саобраћајних незгода и преузела одговорност за сопствену, али и за безбедност осталих учесника у саобраћају. 

 

У сарадњи са Управом саобраћајне полиције за град Београд-Министарства унутрашњих послова и Ауто школама на територији града Београда уз честитке за положени возачки испит биће подељено око 20 000 брошура "ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ" које ће младим возачима олакшати разумевање новог окружења и помоћи да постану добри возачи. Поред уводног обраћања,  у Брошури се налазе корисни практични савети и информације које указују на специфичности и факторе ризика по безбедност саобраћаја у Београду.

Брошуру "ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ" можете и овде преузети  

Секретаријат за саобраћај ће у наредном периоду наставити активности на успостављању комуникације са младим возачима у циљу унапређења њихових ставова, навика и поштовања саобраћајних прописа.