Архива вести

Назад

Деца Београда безбедна у саобраћају

                                                     Деца Београда безбедна у саобраћају

Пројекат „Зона школе“, који Секретаријат за саобраћај успешно реализује од 2014. године и који је усмерен  на унапређење безбедности саобраћаја, а нарочито на унапређење безбедности деце, промовисан је у оквиру овогодишње манифестације „Безбедност деце у саобраћају“, која је одржана 24. јануара, у ОШ „Краљ Петар Други Карађорђевић”.

Манифестацији су присуствовали заменик градоначелника Београда Горан Весић, начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак у Управи града Београда, председник општине Врачар проф. др Милан Недељковић, као и представници ЈКП „Паркинг сервис“.

У оквиру овогодишње манифестације „Безбедност деце у саобраћају“ у ОШ „Краљ Петар Други Карађорђевић” je одржана едукативна представа и предавање намењено првацима са темом како треба да се понашају у саобраћају.

У  програму су учествовали и Леонтина Вукомановић са хором Чаролије и ЈКП „Паркинг сервис“ са церемонијом Ђаци вас моле успорите поред школе, а основцима су дељени поклон лопте, капе, ранчеви, флуоресцентни прслуци, наруквице и штампани материјал, са анимираним порукама о правилима саобраћаја и безбедном понашању деце у саобраћају.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је истакао да акције које спроводе Град, Саобраћајна полиција, Агенција за безбедност саобраћаја, Секретаријат за саобраћај, Секретаријат за образовање, београдске основне школе, ЈКП „Паркинг сервис“ имају нешто заједничко – сви брину о безбедности деце, наводећи да је до сада саобраћајно уређено 167 школа.

Секретар за саобраћај, Душан Рафаиловић, је рекао да имамо податке којима можемо да се поносимо, јер прошле године ни једно дете није погинуло на улицама Београда и да реализација оваквих пројеката, као што је пројекат „Зоне школе“, представља добру основу да деца у Београду буду безбедна.