Архива вести

Назад

Нове ознаке на стајалиштима ЈЛПП-а у Београду

                                                     Нове ознаке на стајалиштима ЈЛПП-а у Београду

израђено је техничко решење нове стајалишне ознаке за систем означавања стајалишта јавног линијског превоза путника у Беoграду. 

Нове стајалишне ознаке су визуелно препознатљиве, уклапају се у постојећу линију и визуелни индетитет осталог стајалишног мобилијара на саобраћајној мрежи у централној градској зони, пружају могућност једноставне уградње и промене информационог садржаја. У изради су коришћени квалитетни и постојани материјали почев од поцинкованог челика и композитног материјала за информационе табле.

У оквиру прве фазе планом Дирекције за јавни превоз је предвиђено постављање 1350 нових стајалишних ознака на стајалиштима у градском језгру, док ће током јесени постављање стајалишних ознака почети и на стајалиштима у централним деловима општина Младеновац, Лазаревац, Барајево, Сопот и Обреновац. 

Ова активност је планирана и спроводи услед застарелости и нефункционсалности постојећих стајалишних ознака, при чему исте у своме изгледу и интерпретацији нису одговарале потребама корисника и осталом уличном и саобраћајном садржају у зони стајалишта ЈЛПП-а.