Архива вести

Назад

Део зелене зоне за паркирање преименован у жуту зону

                                                     Део зелене зоне за паркирање преименован у жуту зону

Део досадашње зелене зоне, обухваћен улицама Бранкова, Карађорђева, Париска, Косанчићев венац, Поп Лукина и Фрушкогорска, такође ће, од 26. септембра припасти жутој зони.

Станари улица горњег Дорћола, који испуњавају услове за куповину станарске – повлашћене паркинг карте, после преименовања дела зелене 3.0 у жуту зону односно подзону 2.0.1 моћи ће да наставе да паркирају своја возила у истим улицама као и до сада (укључујући и подзону 3.2), осим у улицама око Косанчићевог венца које ће од сада припадати подзони 2.0.

Исто важи и за правна лица са седиштем у овој зони, која ће убудуће, уместо за зелену зону, куповати повлашћену паркинг карту за жуту зону – подзону 2.0.1.

Станари који живе у улицама око Косанчићевог венца и који су до сада имали право на повлашћену паркинг карту (ППК) за подзону 3.0, од 26.09.2016. године ће моћи да купе ППК за подзону 2.0 која важи само у улицама које припадају искључиво подзони 2.0. Исто важи и за правна лица.

Сходно томе, раније купљене повлашћене паркинг карте за паркирање у зони 3.0 важиће до тренутка истека, али ће њихови власници, од понедељка 26.09.2016. године моћи да паркирају своја возила искључиво у улицама које припадају подзони 2.0, односно подзони 2.0.1. Ово практично значи, да ће правна лица после истека повлашћене паркинг карте моћи да да наставе куповину истих под идентичним условима и ценовнику који се примењује за правна лица у Зони 2.

Ова стратегија решавања недостатка паркинг места испуниће два основна захтева – довољан број паркинг места за паркирање возила становника одређеног дела града и већи број места за паркирање возила посетилаца, који долазе у централну градску зону ради бројних садржаја које она нуди. Увођење новог режима и ограничавање времена паркирања на максималних 120 минута у континуитету довешће до веће искоришћености постојећих капацитета и повећане изменљивости на једном паркинг месту.