Архива вести

Назад

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

                                                     Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода

 

Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода је посвећен сећању на милионе погинулих и повређених у саобраћајним незгодама, њиховим породицама и заједницама. Смрт и повреде на путевима су изненадни, насилни, трауматични догађаји, чији је утицај дуготрајан.

Тога дана се одаје почаст свима који су ангажовани на превенцији саобраћајних незгода, као и на смањењу и отклањању последица саобраћајних незгода, а пре свих преданим члановима хитне помоћи, полиције и здравственим радницима који се свакодневно носе са трауматским последицама смрти и повреда на путевима.

Овај дан је прилика да се јавности укаже на огромну размеру и последице саобраћајних незгода за читаво друштво. Последице саобраћајних незгода се огледају у губицима живота, здравља, смањења радне способности, енормним трошковима лечења повређених и другим трошковима.

 

На конференцији за медије планирано је обраћање Горана Весића, заменика градоначелника Града Београда, Душана Рафаиловића, секретара за саобраћај Града Београда, Душка Пешића, директора Агенције за безбедност саобраћаја, Недељка Муњаса, начелника Управе саобраћајне полиције за Град Београд, а обратиће се и Деа Ђурђевић, која ће пренети искуства у својству учесника саобраћајне незгоде.

Један од циљева планиране манифестације је да се  јавности, а пре свега учесницима у саобраћају, упути апел за промену навика и веће поштовање саобраћајних прописа у циљу смањења броја и последица саобраћајних незгода.    

Позивамо вас да у недељу 21. новембра 2021. године присуствујете конференцији за медије поводом обележавања Cветског дана сећања на жртве саобраћајних незгода.